6 januari: Laatste hockeywedstrijd en terugreis

Vrijdag 6 was helaas alweer de laatste hele dag van Roadtoperth 2016. Verbazingwekkend zo snel als deze twee weken voorbij zijn geschoten. Maar wat een dag! We gingen nog één cricket- en één hockeywedstrijd spelen. Na het inpakken het op orde brengen van onze slaapvertrekken waren we op tijd klaar voor vertrek. Na een ontbijt in de gemeenschappelijke eetzaal en een korte busrit van Hillaries naar het cricket complex zijn we er klaar voor. Alle resultaten van de afgelopen dagen van alle deelnemende teams waren naast elkaar gelegd en daarbij team-RTP1 op punten op een gedeelde eerste plaats geeindigd. Een gedeelde eerste plaats! Toch een knappe prestatie? Voor de laatste dag had de wedstrijdleiding bepaald dat er T20 gespeeld zouden worden, dat zijn wedstrijden van 20 overs per team. Wij hebben er voor gekozen om tegen team-RTP2 te spelen. Wat erg leuk was! Na een spannende wedstrijd (na net iets meer dan 2,5 uur) bleek dat wij, RTP1, gewonnen hadden. Tijdens de prijsuitreiking werden behalve teamprijzen ook individuele prijzen verdeeld. Bij ons vielen er twee in de prijzen. Van RTP1 was het Merel, en van RTP2 was het Sabine die in de prijzen vielen. De prijswinnaars mochten zelf een prijs uitzoeken. Sabine koos een Cap van de Perth Scorchers, en Merel een gesigneerd shirt van de Perth Furies (Dames Cricket team van Western Australia).

Meteen na die uitreiking langs de Campus om ons om te kleden voor de hockey wedstrijd. De wedstrijd begon om drie uur wat eerder was dan alle andere keren. Daarom was het nog niet zo afgekoeld als de andere dagen. Alle wedstrijden werd er een andere aanvoerder genomineerd door de coaches Esmee en Sebas. Voor deze, de laatste, wedstrijd werd ik aangewezen. We wilden heel graag winnen, want we hadden al een keer verloren en gelijk gespeeld. Bovendien had Georgia Nascawen (van het Australische nationale elftal) brownies volgens haar geheel eigen recept voor ons gebakken. Speciaal als aanmoediging voor ons en om onze mogelijke overwinning te kunnen vieren. Tijdens de wedstrijd werd er dan ook regelmatig ‘Brownie – Brownie – Brownie’ geroepen ter aanmoediging van de spelers in het veld. Het was een heel spannende wedstrijd die uiteindelijk beslist zou worden door een, tijdens de laatste secondes gegeven, strafcorner. En zo bleek even later dat het combinatieteam van UWA/Lions weer te sterk voor ons was.

Na de wedstrijd begon onze laatste avond in Perth! En dus gingen we iets speciaals doen. We reden naar Kings park en hadden van daar een prachtig uitzicht op Perth city met ondergaande zon. Daar hebben we met zijn allen lekkere pizza’s gegeten. Vervolgens vertelde de Jason en Sebas, aangevuld door de andere staff over iedereen een leuk woordje over wat hen was opgevallen tijdens onze roadtopeth reis, dus was het eigenlijk een hele terugblik op de afgelopen 14 dagen!

Het weekend! Helaas weer naar huis. Terwijl wij de laatste uren nog genieten van de zomertemperaturen van Western Australia, een prettige 36 graden, komen hier en daar berichten van sneeuw en ijzel door uit Nederland. Als dat doorzet hoeven we wellicht maandag niet naar school is de gedachte bij velen.

Voor ons vertrek nog heel even Perth city centre om de laatste souveniers te kopen (TimTams o.a.), maar voordat we het wisten zaten we alweer in het vliegtuig terug naar huis. Om 12:00 middernacht (locale tijd) begon de verjaardag van Merel door een luid ‘Lang zal ze leven’ door het hele team gezongen. Dat was precies het moment dat we opstegen van het vliegveld in Singapore. Dus toen we opeens luidkeels begonnen te zingen was dat voor sommigen even schrikken. Een verjaardag overigens die 31 uur zou duren! Zondagochtend was er bij aankomst door de ouders een ‘Welkom Thuis Ontbijt’ georganiseerd op Naarden. Ontbijt met oliebollen! Want oliebollen, die hebben ze in Australie niet!