30 december: Surfen bij Brighton Beach met #perthgosurf

Vanochtend gingen we om 7 uur ontbijten. Na het ontbijt kwamen we met z’n alle bij elkaar in de game room. Daar vertelde de begeleiding dat er een vergissing was met de tijd. De surfles werd daarom van half acht verplaatst naar half twaalf. Hierdoor hadden we twee uurtjes vrije tijd, waarin de meeste bijgeslapen hebben. Om kwart voor tien verzamelde we om naar het strand te vertrekken.

Eenmaal aangekomen hebben we onze handoeken neergelegd om even te zonnen en sommigen meiden gingen eventjes zwemmen.
Om elf uur was het tijd voor een korte instructie en het aantrekken van onze wetsuits. Dat ging niet bij iedereen even soepel. Toen iedereen zijn surfplank had gekregen gingen we naar zee. Daar legden ze ons de basics van het surfen uit. Toen we het allemaal een beetje doorhadden was het tijd om in het water te gaan om het geleerde in de praktijk te brengen. De zee was best ruig, maar iedereen vond het leuk en we hebben zin in de volgende keer.

Uitleg door de instructeurs van de surf school

Wetsuits en gekleurde t-shirts aan. klaar om de oceaan onveilig te maken
Maar eerst oefenen op het droge

We zijn er klaar voor
Golven overwinnen met surfboard in je handen is lastiger dan het eruit ziet
Oefening baart kunst!
Moe maar voldaan op naar de vaste wal

Rond tweeën kwamen we terug op de campus en gingen we lunchen. Na de lunch hebben we een documentaire genaamd goud gekenen die over de Nederlandse hockeydames ging toen ze in de voorbereidingen zaten voor het wereldkampioenschap 2006. Het plan was om na wat rusttijd in het Kings Park te gaan picknicken, maar er was besloten om het verdelen van de ‘kerstcadeautjes’ op de campus van UWA te doen, waardoor we een relaxte avond hadden. Rond negen uur begon het dobbelen, waar de chocolate chip cookies en m&m’s het meest fanatiek werden verhandeld. Nadat iedereen een cadeautje had bemachtigd, was het tijd om te gaan slapen, waar iedereen wel aan toe was na deze actieve dag!