24-12: Hockey & Rottnest Island

Rottnest Island

Op de ochtend van de 24e moesten we al om half 7 bij het ontbijt zijn. We gingen namelijk onze eerste hockeywedstrijd spelen! Ook moesten we onze koffer helemaal inpakken want die middag gingen we naar… Rottnest Island!! Om stipt 7 uur vertrokken we met onze hockeyspullen en onze koffer naar de hockeyclub UWA. Na een halfuurtje in de taxi werden we welkom ontvangen bij de club met koude flesjes water en limonade. Dit was ook wel nodig want (ook al was het zo vroeg) het was ontzettend warm. Gelukkig wezen onze coaches erop dat we juist niet op de hitte moesten letten, gewoon lekker moesten spelen en natuurlijk winnen! We maakten kennis met het andere team en toen begon de wedstrijd. Het eerste kwart ging een beetje moeizaam; iedereen moest wennen aan de hitte, maar daarna ging het goed. In het tweede kwart scoorde Bodine de 1-0. In de rust kregen we nogmaals een herinnering van de coach dat we vooral veel moesten drinken en niet op de hitte moesten letten. Al snel daarna, in het derde kwart, scoorde Berbel de 2-0. Helaas scoorde de tegenstander daarna de 2-1, maar we kwamen al weer snel terug door een mooie tip-in van Tedd. De eindstand werd 3-1.
Tijdens de wedstrijd kregen we flink honger, want er hing al een flinke bbq-geur, na de wedstrijd stonden namelijk broodjes met ei en bacon voor ons klaar. Ook hadden ze vers fruit en muffins, het smaakte heerlijk na de zware wedstrijd. Niet alleen het eten zag er goed uit, de kantine was helemaal in kerstsfeer versierd; er hing een Nederlandse vlag en er werd Nederlandse muziek gedraaid. Als kerstcadeautje kregen we hockeysokken van hun club en een kerstkaart. Het was heel gezellig.

Rond 1 uur gingen we met de trein naar Fremantle om op de boot naar Rottnest Island te stappen. Ook kochten we daar nog even snel kerstkadootjes voor elkaar. Om 3 uur stapten we in de ferry en het was een misselijkmakende rit. Er waren hele hoge golven en de helft van het team werd dan ook even flink zeeziek. Toen we aankwamen op Rottnest haalden we allemaal een fiets en fietsten we naar ons verblijf. Onderweg kwamen we al een paar Quokka’s tegen, hele schattige beestjes, een soort kruising tussen een rat en een kangaroo en ze lachen altijd. Ze komen alleen op dit eiland voor. Na een beetje te hebben gesettled, in het verblijf gingen we spaghetti bolognese eten. S’avonds hebben we de hele avond naar de sterren gekeken, ze waren heel mooi. Het was (alweer) een leuke dag!