01-01-2015

DSC_9701 Road to Perth & HK U18

Onze eerste dag van het jaar 2015

We stonden op na heerlijk geslapen te hebben in weliswaar een hotelbed! Na onze korte nacht begonnen we aan het heerlijke hotel ontbijt, wat wel even wat anders was dan een broodje pindakaas. Onze eerste dag in het jaar 2015 zijn we allemaal begonnen in Hong Kong.

We kregen de keuze om nog even door te slapen en goed uit te rusten voor de wedstrijd, of om meteen aan de slag te gaan met shop till you drop! Dit was je eigen keuze, je moet nadenken wat goed voor jezelf is in verband met onze belangrijke wedstrijd. Ons motto is ook natuurlijk ‘discover your best!’

Nadat we allemaal bij elkaar gekomen waren midden in de stad gingen we heerlijk lunchen op Times Square! En dan ben je in China en wat eten we dan: milkshakes en BLT burgers!

We gingen terug naar het hotel om ons klaar te maken voor onze belangrijkste hockey wedstrijd van deze trip, we moesten namelijk een wedstrijd spelen tegen het internationale team van Jong Hong Kong! We gingen de wedstrijd in met lichte spanning, omdat het toch een internationaal team was. We hoorden achteraf dat ze 4 a 5 keer per week trainen en dan ook 3 uur lang! Het eerste kwart van de wedstrijd was erg spannend en bleef de stand 0-0. In de tweede kwart na een goede peptalk van onze coach Frank-Jan, haalde we ze in met 2-0! Uiteindelijk zijn we geëindigd met een 4-0 winst! Waar we allemaal erg trots op waren!

Na de wedstrijd hadden we nog wat refreshments met de tegenstander en gingen we weer bezig met het socializen. Dit vinden we altijd erg leuk aan deze trip, want dit soort mensen ontmoet je niet zomaar nog een keer en je leert hun manier van leven kennen. Bij dit team vonden we het vooral leuk dat we hun taal ook nog niet kenden en zo wat Chinese woordjes leerden.

Hierna gingen we nog de stad in naar de Lady’s market, waar allemaal kleine winkeltjes zijn waar je leuke dingen voor weinig kunt krijgen! Twee meisjes uit het team van de tegenstanders gingen mee om ons rond te leiden en de beste plekjes te laten zien. Avondeten was weer lekker Chinees eten, namelijk grote stukken pizza! Sommige van ons namen het gezegde shop till you drop iets te letterlijk, en gingen door tot 1 uur ‘s nachts! Uiteindelijk was iedereen weer veilig in hun grote kingsize bedden beland en vielen we allemaal als een blok in slaap.

GROETJES BODINE EN KIRSTEN